Vznik nových pracovných miest

Spoločnosť Hyunnam SK s. r. o. po viac ako ročnom pôsobení v meste Krásno nad Kysucou sa rozhodla rozšíriť výrobu v našom meste a investovať približne 17 miliónov eur na výstavbu novej výrobnej haly, ktorá vytvorí v priebehu tohto a budúceho roku okolo 240 nových pracovných miest. K tomuto záveru bola ústretová aj vláda SR, ktorá podporila tento projekt v meste Krásno nad Kysucou investičným stimulom a to najmä daňovou úľavou. To, že táto investícia je dlhodobá, svedčí aj požiadavkám investora rozložiť tieto úľavy v časovom horizonte po dobu piatich rokov.

Rozšírenie výroby je ocenením spolupráce a prístupu mesta, ktoré primátor mesta Ing. Jozef Grapa prezentoval vo svojich vyjadreniach. Priemyselný park sa napĺňa novými investíciami a s ďalšími investormi sa momentálne rokuje. Aj keď nezamestnanosť rapídne klesla, vďaka novým investíciám sa tu môžu zamestnať ľudia z blízkeho i vzdialenejšieho okolia, ktorí tu budú pracovať a žiť, tak mesto nebude vymierať.

Mesto Krásno nad Kysucou, ale aj súkromný investori v súčasnosti pripravujú výstavbu nových bytov, nakoľko sa zvyšuje záujem o usídlenie v našom meste.

Galéria k článku