Prváčikovia absolvovali zápis do 1. ročníka

S prichádzajúcimi jarnými dňami začínajú radosti i starosti rodičov a detí, ktoré dovŕšia šesť rokov do 31. augusta 2017. Rodičia týchto detí sú zo zákona povinní vykonať zápis do 1. ročníka základnej školy. Aj u nás začali mamičky a oteckovia so svojimi ratolesťami prichádzať na zápis do Základnej školy Mládežnícka v Krásne nad Kysucou, kde ich privítali nielen pani učiteľky, ale i žiaci starších ročníkov a vo dverách budovy aj symbolický vrabčiak. Čas si krátili napr. maľovaním omaľovaniek a inými aktivitami.

V triedach na zápise ich pani učiteľky skúšali kreslenie farebnými pastelkami, spoznávať jednoduché geometrické tvary a iné. Pre nás dospelých možno jednoduché, no pre detičky zložité veci. Rodičia dostali aj zoznam pomôcok, ktoré sú potrebné zabezpečiť do 1. ročníka, aby mohol prváčik spokojne nastúpiť do školy so svojimi kamarátmi a novými spolužiakmi. Pri odchode si mohli vybrať pekný darček, ktorý im pripravili starší žiaci.

Na zápis žiakov sa prišiel pozrieť aj primátor mesta, ktoré je zriaďovateľom základnej školy. Spolu s riaditeľom Vladimírom Targošom a zástupcami školy si pozrel školské priestory a diskutovali o vybavení učební novým nábytkom. Podľa primátora Jozefa Grapu si zaslúži škola a nový žiaci aj pekný a moderný nábytok. Doteraz sa budova školy rekonštruovala z vonku, vymenili sa okná, nainštalovali sa nové kotly s modernou reguláciou a teraz je čas sa venovať aj jednotlivým triedam. Preto od budúceho školského roka chceme vynoviť nové triedy nielen pre prváčikov ale i druháčikov.

Primátor poprial školáčikom najmä veľa trpezlivosti pri zvládaní nových úloh a detskej radosti, ktorú mali z príchodu do školy. Nech im nadšenie vydrží ešte dlho a nech ich sprevádza celou školskou dochádzkou.

Galéria k článku