Otvorenie dopravného ihriska

Detičky z elokovaného pracoviska Materskej školy Michálkov dostali k Medzinárodnému dňu detí jeden výnimočný darček, ktorý im včera 5. júna 2017 odovzdal primátor mesta Ing. Jozef Grapa do prevádzky.

Vďaka iniciatíve pani učiteľky M. Březovičovej a nadácii Nadácii Volkswagen Slovakia sa podarilo cez projekt Cesta nie je park, vybudovať v areáli MŠ Blažkov dopravné ihrisko. Cieľom je naučiť deti dodržiavať a aplikovať pravidlá cestnej premávky – naučiť sa správne prechádzať cez cestu, jazdiť vpravo, osvojiť si správne reakcie na svetelné signály, používanie reflexných prvkov, poznávanie dopravných značiek.

Deťom okrem ihriska boli zakúpené odrážadlá, kolobežky a ďalšie didaktické pomôcky. Vďaka praktickému tréningu pomôže nadobúdaniu správnych bezpečnostných, orientačných návykov deťom na ceste. Ako sa vyjadril primátor mesta: „Som milo prekvapený ako tieto deti ovládajú dopravné značky a predpisy, vedia sa správať na ceste a prejsť bezpečne po prechode pre chodcov. Dúfam, že i vďaka výchove sa predíde dopravným nehodám či zraneniam na cestách. “

Toto ihrisko je výnimočné práve tým, že vo väčších mestách nemajú, alebo sa zrušili takéto dopravno-výchovné ihriská a naše mesto v súčasnosti kráča s trendom. Ihrisko okrem detí z MŠ môžu využiť aj detí z iných tried materskej školy v našom meste.

Nadácia Volkswagen Slovakia

Galéria k článku