Na oslavách Dni mesta Frenštátu pod Radhoštěm vystúpil aj detský folklórny súbor Drevárik

Mesto Frenštát pod Radhoštěm si pripomenulo minulý piatok 9. júna 2017 635 rokov od svojho vzniku. Pri tejto udalosti sme boli pozvaní reprezentovať naše mesto Krásno nad Kysucou kultúrnym vystúpením súboru Drevárik pod vedením Zuzany Zuzčákove Gacíkovej.

Pestrý celodenný program prebiehal na frenštátskom námestí, kde sa na pódium predstavovali spolky, športové oddiely, záujmové organizácie, školy, zamestnávatelia i organizačné zložky a odbory mesta. Počas dvanásť hodinového programu vystúpilo na námestí viac ako 800 účinkujúcich. Celú akciu zakončil večerný koncert "Pocta mestu" Janka Ledeckého s kapelou.

Dopoludnia vystúpili na pódiu deti a žiaci z materských a základných škôl. Nasledoval blok venovaný pozdravom partnerských miest. Za účasti primátorky mesta Zdeňky Leščišinové a zástupcu primátorky mesta Pavla Mičku pozdravili z pódia obyvateľov Frenštátu pod Radhoštěm za poľské mesto Ustroň vedúca odboru kultúry, športu, školstva, turistiky pani Katarzyna Czyż-Kaźmierczak a za slovenské mesto Krásno nad Kysucou zástupca primátora mesta Jaroslav Pagáč.

Nasledovalo vystúpenie detského folklórného súboru Drevárik z Krásna nad Kysucou, kde sa deti predstavili s pásmom "Na krásňanskej lúke" a piesne z Čierneho, po nich vystúpila "Gorolská zbojnícka muzika Pavla Grzyba" z Ustroně.

Popoludnie bolo venované umeniu, hudbe a tancu. Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie v rámci spolupráce partnerských miest.

Galéria k článku