Blahoželáme Mons. Ľudovítovi Balážimu

Deň 5. február sa stal výnimočným pre občanov mesta Krásno nad Kysucou i obce Zborov nad Bystricou a to z dôvodu, že si pripomínajú narodenie ich duchovného otca mons. Ľudovíta Balážiho, ktorý vo farnosti pôsobil dlhých 33 rokov a tak zanechal stopu i nezabudnuteľnú spomienku v každom, kto ho poznal.

Aj tento rok sa v mene všetkých občanov vybrali do dedinky Cabaj – Čápor pri Nitre, kde dôstojne žije roky svojej požehnanej staroby pán dekan Baláži, predstavitelia našich obcí a farností. Primátor mesta Krásno nad Kysucou Jozef Grapa, starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý, duchovný otcovia, Marián Vojtek a Peter Škor. Prišli za ním, aby  ho osobne pozdravili a odovzdali mu pozdravy aj od ostatných občanov a farníkov pri príležitosti jeho 97 narodenín. Spoločné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo 15. februára 2017 zanechalo úprimný a hlboký zážitok na oboch stranách. Zdravie, sila a hlboká viera, ktorou je mons. Baláži naplnený aj v týchto časoch, je dôkazom jeho oddanosti Bohu a úctou k Panne Márii. Z úprimného srdca vyprosuje milosť nášho Pána všetkým obyvateľom mesta a obce i všetkým Kysučanom a posiela srdečné pozdravy.

„Nezabúdam a nikdy nezabudnem na Kysuce. Boli to krásne a požehnané časy, ktoré som medzi vami prežil. Ďakujem Pánu Bohu za tieto roky života“, to sú slova p. dekana.

My mu vyprosujeme od Pána Boha vernosť Kristovi v jeho kňazstve, hojnosť zdravia, dary Ducha Svätého, Božie požehnanie a ochranu Panny Márie, a prajeme mu, aby aj naďalej jeho život bol napĺňaný požehnaním, pokojom a láskou.

Galéria k článku