Počas Dní mesta sme oslávili 15. výročie a ešte mnoho iného

Prvý septembrový víkend v Krásne nad Kysucou sa niesol v slávnostnej atmosfére osláv 15. výročia od získania štatútu mesta. Pri tejto príležitosti sa v sobotu 3. septembra konal v meste boxing promotion 5, kde v ringu bojovali borci v boxe. Po skončení patrilo pódium kapele Kabát revival a vynikajúcej kapele Elán tribute z Bratislavy, ktorá zožala veľký úspech. Nasledovala tanečná zábava s DJ Mikeom a presne o 22:00 nechýbal ani slávnostný ohňostroj na počesť narodenín nášho mesta.

Nedeľné dopoludnie patrilo slávnostnej svätej omši, ktorú celebroval Mgr. Marián Vojtek a Mgr. Samuel Sojčák. Celú omšu sprevádzala spevácka skupina Makabi. Poobedňajší kultúrny program odštartovala spevácka skupina Krásňanka a nechýbali ani mladé talenty ako Soňa Gáborová, Matúš Kavalek a Laura Šamajová. Rodné mesto svojim tanečným umením potešila Veronika Čimborová. Program spestril i Folklórny súbor Drevár, ktorý tento rok oslavuje svoje 40. výročie od založenia. Ako hostí sme privítali folklórny súbor z Milówky. Záver domáceho programu patril Folklórnej skupine Vrabčiar, ktorá pokrstila svoje 1. CD, ktorého krstnými rodičmi sa stali predseda Žilinského samosprávneho kraja a poslanec NR SR Juraj Blanár a primátor mesta Ing. Jozef Grapa. Po krste predseda Juraj Blanár odovzdal nášmu mestu historicky prvý občiansky preukaz mesta Krásno nad Kysucou pri slávnostnej príležitosti 15tého výročia od získania štatútu mesta.

Mesto nezabudlo ani na významné osobnosti, ktoré sa pričinili k rozvoju nášho mesta. Ďakovné slová, plakety a darčekové tašky si prevzali ocenení z rúk Juraja Blanára a primátora mesta. Pre 15 ročných oslávencov bola nachystaná chutná marcipánová torta, darčekové tašky a balóny vo farbách mesta. Medzi pozvanými hosťami nedeľného večera bol aj Ľudo Kuruc Band, ktorý zaspomínal na Karola Duchoňa. Zlatým klincom programu bola Mária Čirová, ktorá vytvorila nezabudnuteľnú atmosféru mesta a na koniec ste si mohli zatancovať na Duo Rytmus. Veríme, že sa naše mesto bude v budúcnosti rozrastať a zviditeľňovať iba v tom pozitívnom smere.

Ocenení:

  • V oblasti dobrovoľná činnosť: Štefan Ploštica, Ladislav Bakala, Anton Hajný, Ján Kubala.
  • V sociálnej oblasti: Mgr. Margita Ďurišová.
  • V oblasti kultúra: Mgr. Milan Jesenský, Bc. Jozef Murín, Mária Kopasková, Anna Ďuranová, Viera Korhelíková, Eduard Koprna, Mgr. Zuzana Zuzčáková Gacíková, PhD.
  • V oblasti zdravotníctvo: MUDr. Milan Peteraj.
  • V oblasti školstvo: Helena Špalková, PaedDr. Ján Palko, Mgr. Alica Nadzamová
  • V oblasti šport: Ing. Juraj Lahuta, Ján Horniačik, Miroslav Škrobián.

 

 

 

 

 

 

Galéria k článku