Otvorenie parkoviska a oddychovej zóny pre hendikepovaných občanov a športovcov

Cyklotrasa pozdĺž Bystrickej doliny patrí medzi najnavštevovanejšie v regióne. Celoročne ju využívajú všetky vekové kategórie či už ako alternatívu cestnej dopravy alebo na športové a rekreačné využitie. Pri Bystrickej cyklomagistrále v Krásne nad Kysucou sa nachádza parkovisko, ktoré slúži návštevníkom cyklotrasy aj občanom nášho mesta. Toto parkovisko však nespĺňa potrebné kvalitatívne parametre, nie sú na ňom vyhradené miesta pre imobilných občanov. Mesto sa preto rozhodlo vybudovať parkovacie miesta pre hendikepovaných občanov a oddychovú zónu pre návštevníkov cyklotrasy.

Finančnú pomoc na realizáciu vo výške 3 000,00 Eur sme získali od Nadácie KIA Motors Slovakia v rámci schváleného projektu „Bližšie k aktívnemu oddychu“. Z grantu vybudujeme 6 parkovacích miest pre imobilných občanov. Súčasťou parkoviska bude aj oddychová zóna s lavičkami a informačnou tabuľou.

Realizácia projektu prebehla formou stavebných prác. Slávnostné odovzdanie parkoviska bolo prepojené s cyklistickým podujatím 3. ročníka Krasňanskej cyklo-20tky v sobotu 23.07.2016 o 14:00 hod. za účasti garanta Kia Motors Slovakia Pavla Murča za Krásno nad Kysucou, primátora mesta Krásno Jozefa Grapu, účastníkov cyklo súťaže, miestneho cyklistického oddielu a majiteľov Cyklošportu Krásno.

Po príhovoroch nasledovalo slávnostné prestrihnutie pásky a oficiálne otvorenie parkoviska. Ako prvá po vynovenom parkovisku prešla rodina Halúšková spolu so svojim synom Adamkom, ktorý si z rúk primátora prevzal špeciálny bicykel pre hendikepované deti.

 

 

Galéria k článku