Je to nové? Zničme to!

Žiaľ nie je to po prvýkrát, keď v našom meste došlo k opakovanému vandalizmu. Vysypané smetné koše, rozbité popisné tabule popri cyklotrase a pri vojenských bunkroch, bezcharakterná manipulácia s prvkami na detskom ihrisku, no najnovšie i znemožnenie významného projektu našich študentov zo Strednej školy drevárskej a stavebnej „Oddych pri cyklotrase“.

Zdá sa, že pravdepodobne mladšie ročníky si neuvedomujú význam snahy svojich rovesníkov vytvoriť pekné a príjemné prostredie okolo seba, a tak ničia čo sa dá. Vandalom muselo dať naozaj veľké úsilie odrezať popisné tabuľky vypestovaných stromčekov, rovnako tak strhnúť ich popis a obrázky z tabuliek, no najväčšie úsilie si vyžadovalo rozbitie tabúľ, ktoré študenti vlastnoručne vyrobili.

Nerozumieme, čo konkrétne páchateľov viedlo k takýmto úmyselným činom, no tolerancia k druhým a láska k prostrediu to určite nebola! Preto vás chceme vyzvať, predtým ako sa rozhodnete opäť niečo ničiť, predstavte si pri tom človeka, ktorý práve tú vec vytvára nie len pre seba, ale aj pre druhých a akú ma z nej úprimnú radosť!

Chceme sa obrátiť aj na tých, ktorí boli alebo budú svedkom vandalizmu, aby to nahlásili na mestskú políciu 0800 100 159 alebo na 158.

Galéria k článku