Mestský kamerový systém pre mesto Krásno nad Kysucou – II. etapa

Mesto Krásno nad Kysucou realizovalo období 12/2014 – 03/2015 projekt pod názvom Mestský kamerový systém pre mesto Krásno nad Kysucou – II. etapa. Projekt bol finančne podporený dotáciou zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky na rok 2014 na zabezpečenie úloh prevencie kriminality vo výške 8 000,- eur.

V rámci projektu boli kamery umiestnené v areáli spoločnosti Krasbyt, s. r. o., ktorej 100 % vlastníkom je mesto Krásno nad Kysucou, kamery sú súbežne napojené na kamerový systém Mestskej polície v Krásne nad Kysucou a budú tak zabezpečovať ochranu vozového parku a budov. Ďalšie kamery boli nainštalované v areáli štadiónu TJ Tatran, ktorý spravuje mestská organizácia. Kamerový systém tak prispeje k zvýšeniu ochrany majetku, ako aj obyvateľov a návštevníkov mesta počas rôznych športových podujatí.

Využitie kamerového systému by malo napomôcť k účinnejšiemu monitorovaniu verejných priestorov a cielenému nasadeniu príslušníkov mestskej polície až v prípade konkrétneho zistenia priestupku. Kamerový systém bude rovnako plniť funkciu prevencie - už len samotné zverejnenie informácie o skutočnosti, že určité miesto je pod stálym dohľadom kamery, štatisticky znižuje počet priestupkov a odrádza potenciálnych páchateľov od realizácie protispoločenských konaní. Očakávame preto, že realizáciou projektu prispejeme k zníženiu kriminality v meste a občania sa tak budú cítiť bezpečnejšie.

 

„Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality“

Loga-Mesto a Ministerstvo vnutra