Deň učiteľov v Krásne nad Kysucou

V Krásne nad Kysucou sa tento rok stretli nielen učitelia zo škôl v Krásne, ale aj z obcí Zborov nad Bystricou, Oščadnica a Dunajov, ktoré patria pod spoločný školský úrad.

Po zahájení moderátorkou D. Labákovou prišiel pozdraviť a poďakovať učiteľom primátor mesta Ing. Jozef Grapa, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol prácu učiteľov a poďakoval im za náročnú prácu. Slávnostného aktu sa zúčastnil aj starosta Zborova nad Bystricou J. Hlavatý a starosta Oščadnice M. Plevko.

Po krásnych a úprimných slovách, pristúpili primátor a starostovia k samotnému aktu ocenenia učiteľov z jednotlivých škôl plaketou J.A Komenského. Ocenení boli: Mgr. Emíla Čupajová, Mgr. Hilda Kubová, Milada Jarabicová, DiS.art Miroslav Sihelník, Milota Michnáčová a Emília Targošová za celoživotnú prácu v školstve – z Krásna nad Kysucou, Zborov nad Bystricou ocenil - Mgr.Janu Harnasovú, Máriu Šotkovskú, Obec Oščadnica - Mgr. Jaroslavu Horčičákovú, Mgr. Vladimíra Holaza, Annu Kopáčovú , Annu Močáryovú, Obec Dunajov – Mgr. Jarmilu Neveďalovú.

Po odovzdaní sa učitelia zapísali do kroniky mesta a následne sa vyfotili na spoločnú fotografiu s primátorom a starostami oboch obcí. Po oficiálnej časti, už dostala slovo Marcela Molnárová, ktorá nielen krásnym hlasom ale aj vtipom pobavila všetkých prítomných.

Foto: Milan Čimbora

Galéria k článku