Zapálenie Vatry zvrchovanosti

Uplynulý víkend 29. júla 2017 popoludní sa na námestí pred Kultúrnym domom uskutočnila výstava veteránov spanilej jazdy Beskyd Rallye jubilejného už 20. ročníka. Spanilá jazda beskydskou krajinou historických vozidiel navštívila okrem českých miest aj naše mesto Krásno nad Kysucou, Turzovku, Kysucké Nové Mesto, Žilinu a Veľké Rovné.

Vo večerných hodinách sa na pódium v rámci podujatia Rockové leto predstavila speváčka Michaela Martykánová a nasledovalo vystúpenie speváckej skupiny Krásňanka. Po večernom príhovore primátora mesta Jozefa Grapu všetci nedočkavo čakali, kedy sa zapáli vatra zvrchovanosti pri príležitosti 25. výročia prijatia deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej Republiky.

V sprievodnom programe pri zapálení vatry sa predstavili aj Zborovskí heligonkári, ktorí zahrali a zaspievali tradičné ľudové piesne a nechýbala ani domáca folklórna skupina Vrabčiar. Rocková noc pokračovala v podaní rockovej skupiny Alfa, ktorá pôsobí na hudobnej scéne už viac ako dvadsať rokov. Ich repertoár tvoria predovšetkým vlastné rockové skladby.

 

Foto by: Ľ. Podoláková, E. Koprna

Galéria k článku