Deti si pripravili pre svoje mamičky na Deň matiek krásny program

Dňa 14. mája 2017 sa v Kultúrnom dome v Krásne nad Kysucou uskutočnil kultúrny program, kde deti zo svojich básničiek a piesní uvili pre svoje mamičky a babičky pestrofarebnú zvukovú kyticu, aby spolu s nimi oslávili ich Deň matiek. V úvode programu sa predstavili naši najmenší a to detičky z materskej školy a nasledovali žiaci zo ZŠ v podaní detského súboru Sedmohlások. Nechýbala ani spevácka skupina Krásňanka.

Primátor mesta Ing. Jozef Grapa vo svojom príhovore nezabudol ani na tie mamy, ktoré už žiaľ nie sú medzi nami a pripomenul, že oslavujeme sviatok, na ktorý by sme nikdy nemali zabúdať. Je to sviatok našich najdrahších bytostí. Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahŕňa svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. V mene Vašich detí Vám chceme poďakovať za každú rozprávku, ktorou ste obohatili a obzvláštnili detskú dušu. Za každú pieseň, zaspievanú s láskou nad kolískou. Za každý bozk na dobrú noc a za každé ráno a každý deň s mamou. Za strach o dieťa, keď sa zmietalo v horúčke, za každé slovo, ktoré ste svoje dieťa naučili. I za to, že svoje deti učíte viere a láske, že každý deň im odovzdávate kus seba. Za to, že držíte nad nimi ochranné ruky, keď kráčajú životom. Aj za to, že keď z tej správnej cesty niekedy vybočia, pomáhate im znova nájsť správny smer.

Na záver kultúrneho programu vystúpil Jozef Pavlusík, víťaz šou Česko Slovensko má talent a spestril nedeľné slnečné popoludnie všetkým prítomným. Veľké poďakovanie patrí našim deťom a pani učiteľkám za nádherný kultúrny program, moderátorovi Mgr. Jozefovi Mozolovi a všetkým, ktorí prispeli ku krásnemu popoludniu a Vám milé mamičky a babičky za účasť...

Galéria k článku