V Krásne nad Kysucou sa hodovalo

Nedeľa, 4. december 2016, sa niesla v znamení tradičných Ondrejovských hodov, ktoré boli sprevádzané zaujímavým programom počas celého dňa. Od rána si mohli návštevníci vybrať z množstva predajných stánkov rôzne výrobky, či už to boli medovníky, cukrovinky, hračky, oblečenie a iné. Mnohí neodolali dobrotám zo zabíjačky, ktorá sa uskutočnila na parkovisku pri kostole a aby sa lepšie zniesol panujúci mráz, na hudobnú nôtu nás naladila domáca folklórna skupina Vrabčiar a hudobná skupina Capkovci.

Veriaci mali možnosť sa zúčastniť na slávnostnej svätej omši v kostole sv. Ondreja a po nej mohli smelo pokračovať v hodovaní.

Aj tento rok sa plaveckí odvážlivci nezľakli a smelo sa vykúpali v ľadovej Kysuci pri Kultúrnom dome. Na treťom ročníku tohto podujatia sme okrem našich Krasňanských mrožov mohli vidieť statočnosť aj Ľadových medveďov z Nitry, Tučniakov zo Žiliny, Turčianských nanukov, Ľadových medveďov Veľké Uherce a Partizánske, ako aj Belánskych ľadových medveďov.

S prichádzajúcou tmou mali najväčšiu radosť deti, pretože sa nielen rozsvecoval vianočný stromček, ktorý symbolizuje, že Vianoce sú za dverami, no tešili sa najmä na sv. Mikuláša, ktorý zavítal aj k nám a na námestí pred Kultúrnym domom s nadšením a iskrou v očiach pri pohľade na poslušné a usilovné detičky rozdával sladké balíčky. Nebolo to však zadarmo. Naši najmenší obyvatelia prekvapili zaujímavými a milými básničkami nejedného z nás. Avšak, ešte predtým sv. Mikuláša privítal vrúcnymi slovami primátor mesta Krásno nad Kysucou, Ing. Jozef Grapa, spolu s pánom farárom ICLic. Mgr. Mariánom Vojtekom. Všetci sme sa spolu pomodlili, poďakovali a mohlo sa začať spomínané rozdávanie darčekov.

Slnečná nedeľa bola zakončená príležitosťou povoziť sa na koníkoch, ktorým neodolali opäť naše malé ratolesti.

Už teraz sa tešíme na ďalšie Ondrejovské hody a veríme, že budú vydarené minimálne tak, ako boli tento rok.

Galéria k článku