Fotky zo Svätojánskeho jarmoku 2015

Dňa 21.6.2015 Krásno nad Kysucou opäť ožilo, tentokrát jarmočnou atmosférou Svätojánskeho jarmoku. Od skorého rána vyrastali pred kultúrnym domom stánky, kde sa remeselníci prezentovali so svojimi výrobkami. Nechýbali drevené hračky, prútené košíky, maľované obrazy, perníčky, ale aj trdelníky a klobásy, ako na dobrých jarmokoch býva zvykom. Pre deti boli pripravené nafukovacie šmykľavky a cukrová vata.

Tento rok bol však jarmok výnimočný , a to zahájením 1. ročníka Krasňanskej varešky- súťaže vo varení guláša. Súperilo medzi sebou 6 družstiev (Hasiči, MÚ, Hotel Marlene, Cyklo sport, Aktívna skupina, Hetky a Drevienka) pričom každá skupina varila svoj, niečím špecifický guláš. Keď už bol guláš hotový, porota jednotlivé guláše ochutnala a obodovala. Po spočítaní bodov nasledovalo vyhodnotenie víťaza a odovzdávanie cien. Prvou cenou za najchutnejší guláš bola odmenená aktívna skupina so svojim hovädzím gulášom. Taktiež bola odovzdaná aj špeciálna cena za netradičný držkový guláš.

Pre návštevníkov bol počas celého dňa pripravený bohatý hudobný program v podaní folklórnych súborov z Krásna a okolitých dedín (Krasňanka, Vrabčiar, Radôšťan, Zborovanka). Na miestnom námestí sa po prvýkrát predstavili a predviedli svoje umenie folklórna skupina Bystrická kasňa a cimbalová muzika Baloga. Veľkým potešením pre poslucháčov bolo vystúpenie Vlasty Mudríkovej, ktoré ulahodilo nejednému ušku. O spestrenie programu sa postarali žiačky základnej školy, ktoré svojim speváckym talentom ohromili celé obecenstvo. Na záver zahrala a zaspievala hudobná skupina Eminent, ktorá iba umocnila už aj tak dobrú náladu.

Galéria k článku