Krásno žilo oslavami, vystúpil aj zlatý slávik

Oslavy 13. výročia štatútu mesta Krásna nad Kysucou začali v piatok 29. augusta letným kinom a pokračovali v sobotu 30. augusta 2014 rockovým letom. Divákom sa predstavili Andrej Kampf, ktorý je známy z televíznej show Česko - Slovensko má talent, skupina Alfa z Nesluše a domáci T.O.R. Band. Všade to dýchalo rockovou atmosférou a námestie sa pomaly zaplnilo divákmi, ktorý si užívali zábavu. Až do neskorých hodín pokračoval program tanečnou zábavou s DJ Matesom.

V nedeľu 31. augusta 2014 sa program začal o 10,00 hod príhovorom primátora mesta, v ktorom sa poďakoval všetkým občanom, návštevníkom mesta, študentom, všetkým dobrovoľníkom za pomoc pri rozvoji mesta a vyjadril spokojnosť so zvyšujúcou sa obľúbenosťou kultúrnych podujatí medzi obyvateľmi mesta. Zúčastneným poprial príjemné strávenie dňa a potom už nasledovala tradičná svätá omša priamo na námestí pred Kultúrnym domom. Tak ako býva zvykom na kultúrnych podujatiach v meste, so svojimi vystúpeniami sa divákom predstavili FS Krásno, Krasňanka a FS Drevár. Niekoľko pesničiek zaspievali aj Makabi, ktorí spevom sprevádzali aj svätú omšu.

V bohatom programe nechýbal ani šport a 9 dobrovoľných hasičských družstiev si v napínavých súbojoch zmerali sily. Víťazným družstvom sa stal DHZ z Dolného Vadičova. Na námestí súčasne prebiehala súťaž na čas v pílení a štiepaní dreva, zatĺkaní klincov a v hode sekerou. O 15,00 hod sa už stoličky na námestí začali zapĺňať tými najmenšími a deti so zatajeným dychom sledovali bábkové predstavenie Gašparko a lakomý zemepán. Podvečer sa niesol v znamení hudby a humoru. Divákom sa predstavila skupina V8 Band zo Žiliny, ktorá potešila najmä fanúšikov jazzu. Po nich nasledovala známa dvojica Kaiser a Meluš, ktorá svojim vystúpením zabávala už početné publikum. Rekordnú účasť však prinieslo vystúpenie očakávaného zlatého slávika, Petra Cmoríka. Publikum bolo nadšené a spolu s ním si zaspievalo známe pesničky. Ani po skončení jeho vystúpenia ľudia z námestia neodišli a ďalej sa zabávali pri vystúpení skupiny Veľký dom. Aj vďaka príjemnému počasiu, ktoré celý deň vládlo, si ľudia mohli užiť naplno atmosféru Dní mesta s bohatým programom.

Galéria k článku